Doamnelor, o despartire va frange viata, ce este de facut?

Iata recomandarile pretioase si binevenite.

1. Plecati, foarte departe, foarte singura pentru minimum zece zile, ca sa faceti un bilant fara a va lovi de influenta, sfaturile, judecatile arbitrare si subiective, experientele pe care ceilalti ni le soptesc la ureche si care mai mult ne zapacesc decat ne ajuta. Nu sfatuitorii sunt cei care platesc oalele sparte. Sa ajungi pe o plaja paradisiaca la capatul lumii intr-un club de lux  (veti plati nota cand va veti intoarce din Franta!) face bine trupului si sufletului…

2. Reconstituiti-va un grup cu totul nou de prieteni, care nu are despre dumneavoastra imaginea “jumatatii” unui cuplu, ci a unei persoane celibatare si puternice care se asuma pe sine, nu isi plange soarta, ci dimpotriva, evita cu discernamant sa-si evoce trecutul, si merge inainte iubindu-si viata personala si bucurandu-se de viata pur si simplu.

3. Continuati sa munciti pe rupte, sa fiti prima din domeniul dumneavoastra, sa puneti pasiune in ceea ce creati. Oricare ar fi domeniul dumneavoastra de competitie, trebuie sa continuati sa fiti o invingatoare si sa tineti capul sus. Un esec sentimental zdravan nu face din voi niste ratate in viata profesionala!

4. “Recladirea” unui cuibusor confortabil si foarte primitor se impune. E urgent sa traiti intr-un interior, oricat de mic ar fi el, confortabil, frumos, pe gustul dumneavoastra. Pe care sa il mobilati si decorati cu ceea ce va place cu adevarat si vi se potriveste.

5. Iesiti in oras, intalniti-va cu oameni, radeti , beti, dansati, nu va interziceti nimic. Sunteti parasita, OK, dar nu intrati in randul vaduvelor corsicane care traiesc in recluziune, renuntand la viata, la coafura si la dragoste!

6. Aratati un zambet apetisant, un moral de otel (chiar daca la inceput fortati nota o zi din noua). Mai mult, interziceti-va sa va vaitati, sa va smiorcaiti, sa va plangeti de mila, sa va abandonati suferintelor existentiale, sa va inecati in lacrimile disperarii. Astfel, riscati sa ajungeti sa fiti de nesuportat.

7. Dovediti-va ca nu aveti nevoie de nimeni ca sa va descurcati din punct de vedere material. Da, stiti sa bateti un cui, sa puneti la punct un computer, sa cumparati o masina de spalat, sa schimbati becurile din baie, sa zugraviti locuinta. Da, stiti sa va organizati singura o calatorie la capatul lumii. Da, puteti intelege limbajul functionarilor de la firmele care ofera acces la internet. Da stiti sa cititi un mod de utilizare de la Ikea!

8. Va intoarceti in cel mai scurt timp sa va ocupati de corpul dumneavoastra la un salon de infrumutetare. Pentru dumneavoastra insiva si nu in speranta ca il veti intalni pe Fat-frumos.

9. Interziceti-va sa le purtati pica tuturor femeilor sub pretextul ca o singura Nemernica l-a luat in bratele ei de boa pe barbatul vietii dumneavoastra. Care, daca privind lucrurile in fata, nu merita decat ceea ce i s-a intamplat.

10. Pana la urma, intr-o buna zi – il auziti la telefon pe domnul Fost. Atunci va interesati cu bunavointa ce mai face, si legatura se reface pur si simplu. Si aveti, daca cele doua parti implicate sunt inteligente, un nou prieten, in ultima instanta destul de induiosator si de emotionant. Atentie insa: nimic mai mult decat un prieten!

Probabil  ati gasit o parte dintre aceste „sfaturi” ca fiind folositoare, dar lasand deoparte aceste generalitati, sa nu uitam ca fiecare dintre noi este unic si fiecare despartire e altfel. „Reteta” o puteti gasi sau nu intr-o revista, si daca toate acestea nu au efect? Atunci e cazul sa va ganditi la consultarea unui terapeut care sa se adapteze unicitatii dumneavoastra si care va poate oferi sprijinul necesar pentru a iesi dintr-o situatie dificila.

Tot ai citit pana aici. Zi-ne si parerea ta!

comentarii