Asa cum gandurile asemanatoare se atrag, la fel si oamenii care “se aseamana se aduna”. Daca te simti deprimat, vei atrage in jurul tau numai oameni deprimati, iar cei care se simt veseli te vor evita. Daca reusesti sa ii ajuti pe ceilalti sa isi imbunatateasca viata, cei care au nevoie de tine te vor gasi. Daca vei decide sa fii nefericit, asa vei fi. Asa merge viata- iti aduce exact ceea ce iti doresti. Oamenii cinici isi tin companie unii altora si isi alimeanteaza cinismul. Mesajul ascuns aici este ce fel de energie emani si pe cine atragi.

Sentimentele tale incongruente s-ar putea sa transmita celorlalti semnale pe care le vor percepe ca fiind confuze si imprevizibile. Ca urmare, te pot cataloga ca fiind neserios.

 

Ii auzi adesea pe cei din jurul tau spunand despre altii ca sunt increzuti, aroganti, insolenti, distanti, infumurati sau reci. Toate acestea sunt interpretari ale felului cum se comporta. S-ar putea sa fie adevarate, dar din momentul in care ai catalogat pe cineva intr-un anumit fel, orice interactiune cu persoana respectiva se va baza pe acea impresie pe care ti-ai creat-o. Adevarul este ascuns in spatele modului lor de gandire. Insa se ajunge la o nealiniere intre niveluri- rezultatul acelor sentimente de discomfort. Ideea este sa dezvolti mai degraba o “curiozitate” legata de motivele pentru care o persoana se comporta intr-un anumit fel, decat sa interpretezi comportamentul ei. In felul acesta iti reduci sansele de a cadea in cursa si de a te comporta intr-un anumit fel, din cauza unei interpretari nepotrivite, in timp ce iti maresti sansele sa incepi sa intelegi persoana respectiva si sa comunici eficient.

 

La locul nostru de munca intalnim tot felul de oameni. Ce se simt blocati in anumite  aspecte ale vietii lor.  Intalnim manageri care au rezultatele pe care si le doreau alaturi de echipa lor, antrenori de viata care se lupta pentru a face ca extremele sa se atraga, cupluri care si-au pierdut entuziasmul, directori insapaimantati de ideea de a tine o prezentare in fata consiliului director, profesionisti care nu reusesc  sa finalizeze o sarcina fara sa apara alte zeci, care isi pierd somnul si devin stresati, muncitori care nu reusesc  sa atinga nivelul de performanta asteptat de sefii lor, oameni cu diverse obsesii, fobii, stres, furie, apatii, frustrari si tot felul de comportamente care nu le aduc decat probleme. Intalnim oameni din toate domeniile care isi limiteaza potentialul de a reusi sa fie extraordinari intr-o multime de situatii. Singurul lucru comun pe care il au in comun este sentimentul de incongruenta pe care il incearca cu totii, in momentul in care se gandesc la viata lor, acel ceva care nu merge. Atunci cand descopera cum un sentiment de frustrare aduce un al doilea si un al treilea, precum luarea sau pierderea in greutate, fumatul, gandirea defectuoasa, bolile frecvente, lipsa increderii in ei insisi, incapcitatea de a avea sentimente sau relatiile esuate.

 

Atunci cand esti stresat din cauza dificultatilor personale, mintea ta are o capacitate incredibila de a pune un val asupra problemelor, ceea ce te ajuta sa iti mentii o oarecare stabilitate si sa iti pastrezi un anume status quo. Cu toate acestea sub acest costum de camuflaj raman ascunse pasiunea si energia ta.  Chiar daca poti pune un val de fum peste modul de a gandi, si poti purta un costum de camuflaj atragator, nu-ti poti insela la fel de usor trupul, el este cel care iti da semne clare cand ceva este in neregula, iti arata incongruenta. Atunci este momentul sa revizuiesti, sa verifici, sa schimbi. Si primul pas catre schimbarea pe care ti-o doresti este sa poti recunoaste cand nu exista aceasta congruenta. Ca sa ai succes, in orice aspect al vietii tale este nevoie de congruenta, ceea ce presupune o aliniere a nivelurilor, de la scop pana la comportament.

Tot ai citit pana aici. Zi-ne si parerea ta!

comentarii