Aproape ca nu exista om care, la un moment dat, sa nu se intrebe ce este de fapt viata si de ce ne aflam noi aici, pe pamanat. Odata cu dezvoltarea intuitiei, in existenta noastra intervin si unele schimbari subtile, schimbari care va vor determina sa va examinati viata cu alti ochi.

Venim pe aceasta lume dornici sa invatam si sa daruim. Cu cat invatam si evoluam mai mult , cu atat vom fi mai capabili sa ne dezvoltam si sa impartasim cu ceilalti darurile noastre naturale. Dezvoltarea intuitiei ne ghideaza spre descoperirea si implinirea telului inalt al vietii noastre. Acest tel este, literalmente, impartasirea talentelor cu care am fost inzestrati.

Multi am crescut cu ideea ca la maturitate trebuie sa ne hotaram ce cariera sa urmam si apoi sa ne completam studiile sau sa ne asiguram ca vom face respectiva cariera, una care ar fi fost apoi mijlocul nostru de existenta pentru cea mai mare parte a vietii.

Astazi, avem posibilitatea de a face o multime de lucruri, intr-o multitudine de combinatii fascinante. Daca va bazati pe intuitie, va puteti indrepta in multe directii. Va puteti exprima intr-o varietate de domenii, care vor incepe toate sa se sintetizeze intr-un mod surprinzator, interesant si inedit, creator. Veti face ce va place, ce va pricepeti sa faceti, ce va este la indemana si care, pe deasupra, va va aduce si un element de provocare si incitare. Orice ati face vi se va parea satisfacator. Tot ceea ce faceti devine o contributie in raport cu mediul in care traiti.

Fanteziile voastre spun multe despre voi. De multe ori, oamenii stiu ce ar vrea sa faca dar se angreneaza totusi intr-o cariera foarte diferita de dorintele lor. Uneori aleg chiar opusul, crezand ca este o meserie practica sau ca le va aduce aprobarea parintilor sau a colegilor. Isi imagineaza ca este imposibil sa faca ceea ce isi doresc cu adevarat, asa ca se multumesc cu ce gasesc. E de dorit uneori sa risti si sa explorezi ceea ce te entuziasmeaza cu adevarat.

Iata un exemplu:

O prietena lucra in domeniul asigurarilor medicale. Desi castiga bine, se simtea neimplinita si dorea sa-si gaseasca slujba visurilor sale. Avusese mult succes in asigurari; de fapt, patronul companiei i-a oferit postul de partener la firma, pentru ca reusise sa tripleze volumul afacerilor in scurtul interval de timp cat lucrase acolo. Pusa in fata acestei oferte, ea a inceput sa lucreze cu un consilier personal. Acesta a ajutat-o sa descopere ceea ce o pasiona cu adevarat. In cele din urma, a refuzat oferta. Stia ca putea castiga multi bani vanzand asigurari, dar aceasta slujba nu ii hranea cu nimic sufletul.

In seduntele de consiliere, a descoperit ceea ce voia cu adevarat sa faca si anume sa lucreze cu adolescentii cu probleme. Avusese ea insasi o adolescenta zbuciumata si dorea sa le ofere adolescentilor din comunitatea ei un loc unde sa se adune si sa discute problemele care ii preocupau – un loc unde puteau invata cum sa-si consolideze respectul de sine. Desi nu stia cum avea sa se descurce, era sigura ca lucrul cu adolescentii reprezenta ceea ce isi dorea cu adevarat.

A continuat sa lucreze in domeniul asigurarilor pentru a se sustine financiar, dar a inceput si munca de voluntar la organizatie nonprofit din comunitatea ei. In primul an i s-a cerut sa intre in comitetul executiv, iar in al doilea an i s-a cerut sa fie director executiv – o pozitie platita. A fost, in cele din urma, capabila sa renunte la slujba din asigurari si sa lucreze cu norma intreaga pentru organizatia nonprofit. A condus programul timp de cativa ani, inainte de a se muta din comunitate pentru a lucra in industria editoriala, in domeniul dezvoltarii personale, unde s-a specializat in editarea unor carti pentru adoloescenti si tineri adulti. S-a simtit binecuvantata ca lucreaza cu autorii pe care i-a cunoscut in decursul anilor si se mundreste cu contributia pe care si-a adus-o la raspandirea operei lor in randul unui public cat mai larg.

Femeia in cauza nu a fost dispusa sa se “multumeasca” cu o cariera care nu ii aducea nici bucurie, nici implinire personala, chiar daca ii oferea siguranta financiara. In lipsa conditiilor necesare pentru a intra in domeniul in care dorea sa activeze, a gasit o cale de a se implica prin munca voluntara. Aceasta abordare i-a permis sa-si cultive pasiunea de a lucra cu adolescenti si, in cele din urma, a lansat-o intr-o cariera in domeniul editorial.

Pe masura ce experimentati si va dezvoltati aptitudinile intuitive, va veti conecta mai profund la propriul suflet. Conceptia voastra despre lume se va schimba, iar aceste transformari va vor duce poate pe calea unica a identificarii propriului scop in viata.

Tot ai citit pana aici. Zi-ne si parerea ta!

comentarii