Cum te-ai simţi dacă deja ai avea timpul ca partener în viață? Ţi-aş putea spune că acest parteneriat ţi-ar oferi mai multă încredere în forţele proprii şi mai multă putere de decizie…  Administrează-ţi timpul şi viaţa, acum! Îţi place să fii punctual? Îţi place să-ţi atingi obiectivele? Îţi place să fii admirat şi lăudat? Eşti capabil să-ţi eficientizezi timpul? Este rândul tău să muţi “regina” sau “nebunul”,  tu alegi ce să muţi. Acum e momentul tău!

Dacă de la începutul partidei de şah stabileşti o strategie, faci un plan, este mai probabil să câştigi, imaginează-ţi că viaţa ta e un joc de şah. Anticipează mișcări, gândeşte, plănuieşte, mută. Mulţi oameni în astfel de situații se pot simţi stresaţi, cine nu s-ar simţi? De cele mai multe ori pentru că nu au avut timp să facă ce şi-au dorit, atât de “perfect” cum şi-au dorit, ajung, de cele mai multe ori, să o atribuie lipsei de timp. Oare nu este mai simplu să preluaţi controlul asupra lui? Dacă prezentul este stresant, priviţi în viitor, la final… şi schimbă-ţi starea de spirit, devenind mai încrezător şi capabil de a-ţi administra timpul în vederea atingerii succesului. Mută “nebunul”, fură “calul”. Cum te-ai simţi să ştii înainte următoarea mișcare? Te-ar face să te simţi mai sigur, mai puternic, mai aproape de succes, mai eficient? Sunt persoane care văd doar eşecurile atunci când privesc în trecut, însă poate deveni foarte plăcut să experimentezi, de câte ori ai ocazia, călatoria în viitor pentru a simţi gustul realizării, ca apoi să privești în trecut, pentru a te folosi de cele învățate şi de a-ţi uşura astfel drumul spre strălucirea zâmbetului final.

Timpul este o invenţie de-a noastră şi e relativă. De exemplu, ce înseamnă mult timp sau foarte mult timp? Depinde de situaţie, nu-i aşa? Să aştepţi mâncarea, în restaurant, mai mult de 30 de minute, când simţi foame, poate părea o veşnicie, pe când să te relaxezi la plajă, cu soarele ce îţi încălzeşte pielea, o oră ţi se poate părea prea puțin… Îţi imaginezi cât de diferit percep oamenii timpul? De aceea este o adevărată calitate a omului administrarea timpului. Ca să nu mai vorbim de a te sincroniza temporal cu o altă persoană (să ne sincronizăm ceasurile), adică de a avea aceeasi percepţie asupra timpului. Capacitatea de a fi flexibil şi jucăuş cu timpul tău este de fapt dovada că vă puteţi modela, după bunul plac, întreaga experienţă de viaţă. Să fie oare recompensa mai mare? Este din nou rândul tău, mutarea ta…cel puţin 3 soluţii care te duc mai aproape de succes.

1. Economiseşte timpul! Scurtează drumul! Mă întreb daca eşti conştient că oamenii au capacitatea de a deforma timpul, în aşa fel încât orele să pară minute şi minutele să pară ore. Poate că ai observant că atunci când faci ceva care-ţi place şi în care te implici pierzi noţiunea timpului? Parcă trece mai repede, nu-i aşa? Deoarece nu vă mai concentraţi asupra lui. Dacă vă uitaţi mereu la ceas timpul trece mai greu. Tu alegi cum să-ţi foloseşti timpul (te distrezi, îl consumi, îl pierzi, îl uzezi) tu îl poţi controla, bineînţeles, ai liberul arbitru. Cineva spunea “să omori timpul nu e o crimă, este sinucidere curată”.

2. Mutarea urgentă sau cea importantă? Urgent înseamnă acum şi de cele mai multe ori ne lăsam furaţi de gravitatea momentului şi uităm că lucrurile care contează cu adevărat pe termen lung sunt cele importante. Urgenţa pare să fie cea care se cere rezolvată prima, întâi de toate, ea trebuie rezolvată acum. Singura modalitate de a vă organiza cu adevărat timpul este sa vă faceţi un program zilnic în aşa fel încât să faceţi mai degrabă lucruri importante (cu efect pe viitor) decât urgenţe (acum, cu efect mai puţin valoros pe viitor).

3. Dacă el ţi-a luat “tura” oare poţi să faci acelaşi lucru, asta aducându-ţi victoria? Învaţă din experienţa altora. Timp să le încercăm chiar pe toate nu este, de aceea este un mod eficient de a economisi ani, în a-ţi alege modele cu reuşită pentru a le urma. Învaţă de la alţii, din experienţa lor ca să te scuteşti de suferinţa efortului sau a eşecului.

Nu lăsa timpul să le rezolve pe toate! Nu ar fi mai cinstit, oare, şi mai puţin frustrant în a nu te mulţumi un simplu spectator la propria-ţi viaţă? Fă mutarea! Fă schimbarea! Te vei bucura de fiecare pas, pentru că ţi-l alegi chiar tu, astfel încât să obţii siguranţa următoarei mişcări pe tabla şahului vieţii tale.

Şi alege, chiar ACUM, cine este ȘAH MAT!

Tot ai citit pana aici. Zi-ne si parerea ta!

comentarii