Oamenii de succes au convingerea ca mintea si corpul lor sunt una, astfel stiu ca daca au grija de una, au grija in acelasi timp si de cealalta. Asa cum memoria si imaginatia au aceleasi circuite neurologice, potential, au si acelasi impact.

De exemplu, “Procesul Feldenkrais”(denumit dupa Moshe Feldenkrais) este procesul constientizarii prin miscare, ajutandu-i pe cei care nu-si mai puteau folosi membrele sa gaseasca noi modalitati de a invata, miscarile pe care credeau ca nu le mai pot face, prin stabilirea unor noi conexiuni neuronale in creier. Moshe Feldenkrais avea convingerea ca trupul si mintea sunt una, asadar dezvoltand noi alegeri intr-o parte a sistemului cream automat noi alegeri pentru cealalta parte.

Propun sa facem un mic exercitiu pentru a observa cum orice intereferenta la nivelul unei parti a sistemului afecteaza si celelalte parti.

Ne ridicam in picioare, privim inainte, departam picioarele, indreptam capul, ridicam orizontal un brat in fata si mentinand bratul in linie orizontala, il intoarcem usor spre spate, cat de mult putem. Tinem bratul fix in aceasta pozitie, ne intoarcem si observam directia aratata de brat. Poate fi un punct de pe perete sau la distanta care marcheaza cat de departe am putut sa miscam bratul spre spate.

Acum, privim cu atentie cadrul din spatele nostru si hotaram cat de departe am vrea sa putem sa ne miscam bratul , dar mai departe de punctul in care a ajuns initial. Fixam acel punct in minte si repetam exercitiul, apoi ne intoarcem sa vedem cat de departe s-a miscat bratul de data aceasta.

Majoritatea oamenilor descopera ca au putut sa-si miste bratul mai departe a doua oara, daca nu pana in punctul pe care l-au vizualizat, macar ceva mai mult decat prima data.

Stim ca daca ne imaginam pe noi aruncand o minge, muschii corpului nostru folositi pentru aceasta actiune, se contracta si se relaxeaza ca si cand am face efectiv aceasta miscare.

Aceia dintre noi care avem o imaginatie bogata, probabil ca vom simti o retragere fizica atunci cand vedem ceva neplacut intr-un film, sau o imagine oripilanta, deoarece putem reproduce in trup senzatiile incercate de oricine altcineva si corpul nostru devine o expresie a propriei gandiri.

Cercetarile recente au demonstrat ca exista numeroase conexiuni intre ceea ce gandim si sanatatea corpului nostru.

Ce beneficii ai atunci cand crezi si esti convins ca mintea si trupul sunt parti ale aceluiasi sistem?

1. Esti independent, in sensul ca ai convingerea ca iti poti controla si influenta experienta.

2. Crezi ca iti poti influenta starea si sanatatea prin felul in care gandesti.

3. Esti capabil sa iti generezi orice stare iti doresti: relaxare, emotie, liniste, incredere…

4. Esti capabil sa poti purta de grija atat corpului tau cat si mintii tale, pastrandu-le in forma.

5. Iti poti crea amintiri si imagini cu ceea ce iti doresti, avand capacitatea sa faci toate aceste lucruri.

Daca ne ascultam trupurile, ele ne vor spune ce are nevoie mintea sa stie.

Insusiti-va aceasta convingere si invatati sa ascultati de intelepciunea trupului vostru!

Tot ai citit pana aici. Zi-ne si parerea ta!

comentarii