[one_half]NLP
[/one_half] [one_half_last] [blockquote align=”right” variation=”red” cite=”Bob Gass”]„Ceea ce vedem şi auzim este ceea ce gândim. Ceea ce gândim este ceea ce simţim. Ceea ce simţim ne influenţează reacţiile. Reacţiile devin obiceiuri şi obiceiurile ne hotărăsc destinul”. [/blockquote] [blockquote align=”right” variation=”red” cite=”John Grinder, co-creator NLP”]„NLP este studiul excelenţei umane şi cum anume o putem reproduce.”[/blockquote] [blockquote align=”right” variation=”red” cite=”Robert Dilts, trainer şi developer NLP”]„NLP este o cale de a îmbogăţi opţiunile pe care le ai şi pe care le percepi ca fiind de valoare în mediul în care trăieşti.”[/blockquote] [/one_half_last] [blockquote align=”right” variation=”red” cite=” Richard Bandler, co-creator NLP”]„NLP este abilitatea de a-ţi controla propriile stări mentale prin controlul propriului creier.”[/blockquote] [divider_top]

Ce este NLP-ul?

Programarea neuro-lingvistică (NLP) este un proces de formare a tiparelor conştiente şi inconştiente, tipare care sunt unice pentru fiecare individ, astfel încât să ne îndreptăm continuu către un potenţial înalt.

[toggle_framed title=”Programare” variation=”red”]Aşa cum un computer foloseşte un program pentru a ajunge la un anumit rezultat aşa ne conducem şi noi viaţa după anumite strategii. Înţelegând aceste strategii, pe baza cărora ne trăim viaţa, ne oferim şansa de a alege între a face în continuare ceea ce facem sau îmbunătăţi potenţialul şi a atinge excelenţa.[/toggle_framed] [toggle_framed title=”Neuro” variation=”red”]Conştientizând tiparele gândirii noastre, putem afla cum anume influenţează aceste tipare rezultatele pe care le obţinem în activitatea şi în viaţa noastră. Cheia atingerii succesului personal şi profesional se află în noi înşine. Descoperind felul în care gândim devenim capabili să ne utilizăm resursele interioare.[/toggle_framed] [toggle_framed title=”Lingvistică” variation=”red”]Ceea ce putem spune este ceea ce putem gândi şi ceea ce putem face. A învăţa să înţelegem şi să stăpânim structura limbajului nostru este un fapt esenţial în lumea în care ne desfăşuram activitatea şi în care utilizăm din ce în ce mai mult capacitatea de a comunica.[/toggle_framed] [divider_top]

În esenţă, NLP reprezintă studierea tiparelor gândirii, comportamentului şi limbajului pentru a ne putea crea un set de strategii care să ne ajute în luarea deciziilor, în relaţiile cu ceilalţi, în afaceri, în îndrumarea unei echipe, în inspirarea şi motivarea altora, în crearea unui echilibru în vieţile noastre, chiar mai mult în învăţarea de a învăţa.

[fancy_list style=”triangle_arrow” variation=”red”]
  Strategii şi reţete de succes v-au fost frecvent oferite, ei bine succesul vine din interior, el depinde de capacitatea proprie de a atinge excelenţa în tot ceea ce gândiţi, spuneţi şi faceţi. NLP vă oferă o cale de a realiza acest lucru, chiar mai mult, vă poate sprijini în a învăţa cum să faceţi următoarele lucruri:

 • să vă acceleraţi capacitatea de învăţare, astfel încât nu doar să administraţi schimbarea, ci şi să o iniţiaţi şi să o îmbrăţişaţi, făcându-vă să conduceţi în specialitatea dumneavostră particulară şi în câmpul dumneavoastră de activitate.
 • să dezvoltaţi continuu noi căi de gândire, care să vă sprijine, indiferent de schimbările din lumea exterioară.
 • să renunţaţi la tiparele şi obiceiurile vechi, tradiţionale, care vă restricţionează dezvoltarea, şi să eliberaţi talentele ascunse, care sunt adecvate astăzi şi în viitor.
 • să vă folosiţi de feedback, pentru a dezvolta noi idei şi produse, cu implicarea tuturor clienţilor, colegilor şi prietenilor.
 • să stabiliţi nivelul unor rezultate competitive pentru dumneavoastră – care , prin chiar natura lor, să reprezinte un impuls – şi să vă maximalizaţi şansele de a realiza ceea ce vă doriţi, atât din punct de vedere personal, cât şi pentru afacerile dumneavoastră.
 • să dezvoltaţi formule proprii care să vă dea posibilitatea să răspundeţi la lumea tehnologiei înalte şi, mai important, să vă situaţi în frunte. Veţi putea combina astfel ce e mai bun în gândirea high-tech cu conştientizarea de sine şi cunoaşterea celorlalţi.
 • să construiţi relaţii de calitate cu oamenii care contează în toate contextele vieţii dumneavoastră, fie că e vorba de o întâlnire faţă-n faţă, fie prin intermediul tehnologiilor de ultimă oră.
 • să vă dezvoltaţi conştientizarea de sine şi cunoaşterea celorlalţi, astfel încât să deveniţi sensibil la schimbările subtile de comportament şi de atitudine, care vă furnizează un feedback la efectele felului în care comunicaţi.
 • să vă dezvoltaţi flexibilitatea astfel încât să aveţi la dispoziţie mai multe alegeri şi, în consecinţă, mai multă putere asupra situaţiilor din viaţa dumneavoastră.
 • să vă îmbunătăţiţi capacitatea de a genera implicare, cooperare şi entuziasm la oamenii din jur.
 • să vă administraţi gândurile şi sentimentele astfel încât să vă puteţi controla emoţiile şi destinul.
 • să vă dezvoltaţi capacitatea de a plonja în inconştient, extrăgând din el forţă şi capacităţi superioare.
 • să acceptaţi si să vă iubiţi tot ceea ce aveţi şi astfel să vă iubiţi pe dumneavoastră înşivă. Apoi veţi fi capabili să-i iubiţi şi pe ceilalţi într-un fel care vă va transforma afacerile şi viaţa.
[/fancy_list]

Adevărata bucurie şi putere a NLP constă în aceea că o veţi putea aplica într-un mod specific dumneavoastră, fapt care vă va furniza o formulă personală pentru succes. În afaceri mai ales, NLP este elementul care face diferenţa în ceea ce priveşte coerenţa demersurilor personale şi de afaceri, în comunicare, în gândirea strategică, în business, în motivare, în influenţă, în negociere, în conducere, în antreprenoriat, în împuternicire, în autodezvoltare, în vizualizare… iar lista este nesfârşită. În ansamblu, scopul învăţării NLP este acela de a genera învăţarea viitoare. Acest lucru nu intră în sfera de înţelegere a multor oameni, mai ales a acelora care vor răspunsuri de-a gata, NLP-ul fiind o tehnologie de transformare pentru cei cu adevărat preocupaţi de propriul progres şi pentru cei ce doresc cu adevărat PERFORMANŢA în vieţile lor.

[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=hJzO5x6ko6w” width=”550″ disablekb=”1″ fs=”1″ loop=”1″ rel=”0″ showsearch=”0″]

Tot ai citit pana aici. Zi-ne si parerea ta!

comentarii