Sedinta de psihoterapiePsihoterapia –numita si terapia prin conversatie- este un proces bazat pe vindecarea ranilor si traumelor psihice si invatarea unor metode mai constructive, pentru a te ajuta sa treci mai usor prin problemele si schimbarile din viata ta.

Poate fi de asemenea si un proces suportiv, atunci cand treci printr-o perioada dificila, sau cand te simti coplesit de evenimentele din viata ta: inceperea unei noi cariere, trecerea printr-un divort, sau pierderea unei persoane dragi, fiind doar cateva dintre exemple.

In general. fie ca ai o problema legata de dragoste, de relatii, de locul de munca, de viata sau de sanatatea ta mentala, psihoterapia, este recomandata ori de cate ori o persoana se confrunta cu o problema ce ii cauzeaza neliniste, o mare durere si o mare suparare, individul persistand in aceasta stare o perioada mai mare de cateva zile.
Bineinteles, exista si exceptii de la aceasta regula, dar in cea mai mare parte, consider ca nu este nimic rau, ba din contra, sa incerci un demers psihoterapeutic, chiar daca nu esti in totalitate sigur de beneficiile pe care acesta ti le poate aduce.

Nu ai de unde sa stii pana nu experimentezi!

Pentru ca, totusi, mii de oameni viziteaza anual un psihoterapeut si cele mai multe cercetari arata ca persoanele care au facut asta, au beneficiat realmente de o imbunatatire a calitatii vietii lor.

Cei mai multi psihoterapeuti vor fi, de asemenea, sinceri cu tine, daca ei cred ca nu vei avea beneficii sau, in opinia lor, nu ai nevoie de psihoterapie.

Majoritatea psihoterapiilor tind sa se concentreze pe rezolvarea problemelor si sunt orientate pe obiective. Asta inseamna ca, la debutul tratamentului, tu si psihoterapeutul decideti ce modificari specifice doresti sa faci in viata ta. Aceste obiective vor fi de cele mai multe ori defalcate in obiective mai mici, realizabile si incadrate intr-un plan de tratament oficial. Cei mai multi psihoterapeuti din ziua de azi lucreaza si se concentreaza asupra acestor obiective, pe care te ajuta sa le realizati singur. Acest lucru se face pur și simplu prin intermediul vorbitului si discutand.

In spatele acestor discutii se afla insa ,numeroase tehnici, pe care psihoterapeutul le aplica, si\sau exercitii ce sugereaza cum te-ar putea ajuta sa navighezi mai bine in acele zone dificile din viata ta.

Psihoterapia ii ajuta pe oameni sa invete despre tulburare lor si de asemenea, sugereaza mecanisme suplimentare de adaptare pe care persoana le poate gasi mult mai eficiente si constructive

Psihoterapia are cel mai mare succes atunci cand individul isi constientizeaza problema si intra din proprie initiativa in demersul terapeutic, cu dorinta puternica de a face schimbari in viata lui. Daca nu doriti sa faceti modificari, schimbarea se va produce intr-un proces mult mai lent.

Schimbarea inseamna modificarea acelor aspecte din viata ta, care sunt daunatoare pentru tine si\sau contribuie la creearea unor probleme nefavorabile fie noi, sau care se afla deja in curs de desfasurare. De asemenea, este recomandat sa-ti formezi si sa-ti pastrezi o viziune deschisa pe tot parcursul demersului psihoterapeutic. Fii dispus sa incerci lucruri noi, care poate de obicei nu le puteai face!

Psihoterapia inseamna de cele mai multe ori, sa-ti provoci propria existenta, sa-ti schimbi sistemul de credinte si cel mai adesea sa poti sa te contii pe tine. De accea succesul ei creste pe masura ce esti capabil si dispus sa faci toate aceste lucruri, cu ajutorul unui specialist intr-un cadru confortabil si sigur, plin de suport si sustinere.

[divider] [colored_box title=”Programare Psiholog Galati Oana Rafa – Cabinet psihoterapie PsiHolistic”] [one_half] [contactform email=”contact@psiholistic.ro” subject=”Inscriere Psihoterapie – Articol Psihoterapia” success=”Inscrierea a fost realizata cu succes. Va vom contacta telefonic in scurt timp. Va multumim! ” akismet=”true”] [name label=”Nume” required=”true”] [textfield label=”Telefon” required=”true”] [email label=”Email”] [submit value=”Inscriere”] [/contactform] [/one_half] [one_half_last] Sau puteti face o programare direct la telefonul:0756 62 77 92

[/one_half_last] [/colored_box] [divider]

Tot ai citit pana aici. Zi-ne si parerea ta!

comentarii