Descoperiti daca sunteti sau nu predispusi la epuizare psihica raspunzand la urmatoarele intrebari:

1.Va considerati un perfectionist?   Da  Nu

2.Vi se pare dificil sa spuneti nuDa Nu

3.Sariti in mod frecvent peste mese pentru ca sunteti prea ocupat sa mancati?  Da Nu

4.Nu aveti niciodata suficient timp pentru a face ceea ce va doriti?  Da Nu

5.Va vine greu sa apelati la delegarea autoritatilor?  Da Nu

6. Va simtiti vinovat pentru ca nu reusiti sa faceti totul?  Da Nu

7.Gasiti rezolvare a indatoririlor dumneavoastra si a situatiilor in care va aflati conform unui plan dinainte stabilit?  Da Nu

8. Vi se intampla rar sa va relaxati, sa faceti exercitii fizice, sa visati, sa faceti orice altceva numai pentru dumneavoastra?  Da Nu

9. Simtiti ca lucrurile va scapa de sub control?  Da Nu

10.Sunteti mereu preocupat de nevoile altora, ignorandu-le pe ale dumneavoastra?  Da Nu

Acum verificati punctajul. Acordati-va cate zece puncte pentru fiecare raspuns afirmativ:

0-20 Detineti controlul.

30-40 Aveti cateva caracteristici cu rol de bomba lansata impotriva autocontrolului.

50-60 Aveti mai multe caracteristici cu rol de bomba lansata impotriva autocontrolului.

70-100 Aveti majoritatea caracteristicilor cu rol de bomba lansata impotriva autocontrolului.

Cu cat punctajul este mai mare, cu atat este mai probabil sa va consumati psihic temandu-va, facandu-va griji, concentrandu-va asupra esecurilor, dand piept cu adversitatile si avand o atitudine pasiva- alergati incoace si incolo, straduindu-va sa le faceti pe plac altora. S-ar putea sa va confruntati cu probleme pe care le-ati fi putut preintampina si pe care le puteti evita pe viitor.

Cu cat veti dobandi mai mult control asupra modului in care faceti fata provocarilor, cu atat veti avea mai multa energie pentru a merge cu toata viteza inainte, catre indeplinirea visului dumneavoastra. Amintiti-va ca nu prietenii sunt cei care va platesc facturile. Aveti puterea de a prelua controlul asupra oricarei situatii pe care, altminteri, ati putea-o  lasa sa va abata de la ralizarea telului. Stati pe locul soferului- de dumneavoastra depinde totul! Altii au reusit sa dezamorseze bombele lansate impotriva autocontrolului, iar dumneavoastra puteti face acelasi lucru!

Faceti ceva care sa va apropie de telul dumneavoastra , de genul unei plimbari de proba cu masina din fanteziile dumneavoastra si al unei incursiuni in cartierul de vis.

Faceti un gest frumos pentru dumneavoastra insiva, de genul angajarii unei babysitter, permitandu-va astfel sa iesiti in oras cu partenerul de viata.

Performerii de varf au inteles ca trebuie sa se ocupe, in primul rand, de ei insisi, atat din punct de vedere mental, cat si din punct de vedere fizic. Detin controlul asupra propriilor vieti, chiar si pe durata perioadelor stresante. Isi iau vietile in serios, avand inima usoara.

Tot ai citit pana aici. Zi-ne si parerea ta!

comentarii