Toti oamenii dorm, muncesc, mananca, merg… Dar oare traiesc cu adevarat?

Consideram ca traim pentru ca avem o casa, un loc de munca, un iubit sau iubita, bani sau putere, dar toate acestea nu inseamna nimic daca nu ne avem sau nu suntem noi insine. Tindem sa ne cladim viata pe siguranta incercand sa reducem la minimum riscurile, refuzand sa traim noi experiente, dar pentru a trai cu adevarat este necesar sa lasam cunoscutul pentru necunoscut si siguranta pentru nesiguranta.

In general ne temem de nou atunci cand ne simtim nesiguri, cand nu ne simtim la inaltimea propriilor posibilitati si ne prindem intr-o capcana de unde nu mai putem scapa, ne constrangem mereu sa continuam pentru a pastra stabilitatea obtinuta, contrar a ceea ce simtim.

In acest mod nu vom fi niciodata liberi si daca nu ne vom opri, adevarata viata ne va ramane necunoscuta. Nu vom ajunge sa o traim niciodata.

Viata este interesanta atunci cand este traita cu curaj, parcurcand spatii noi, neexplorate, iar cand simtim ca ne-am saturat ar fi indicat sa cautam schimbarea. Sa lasam deoparte teama, si sa schimbam rigiditatea pe flexibilitatea caracterului care exista in fiecare din noi.

Cand ne simtim singuri in interiorul nostru putem infrunta orice situatie exterioara, putem fi curiosi si spontani.

Daca ne vom impune un program, ne vom face viata neroditoare. Vom trai doar o parte din realitate, aceea care intra in programul pe care ni l-am creat, dar daca ne lasam purtati de cursul evenimentelor, daca ne avem pe noi insine, nu ne vom rataci niciodata si acele evenimente ne vor imbunatati.

Programul de succes in viata pe care ni-l vom fi construit, crezand ca daca se va implini ne va aduce siguranta si libertate, se va dovedi a fi falimentar.

Un om fericit, implinit interior, in armonie cu propriul eu si cu realitatea sa ramane indiferet la succesul de tip cati mai multi bani, case…Acel om nu-si va cheltui energia decat pentru a iubi stiind ca pentru a poseda lucruri materiale, in general, va fi nevoit sa fie agresiv, sa intre in competitie, sa lupte, sa domine, sa accepte compromisuri, lucruri care l-ar abate de la calea implinirii de sine.

Cateva repere putem tine cont si care ne pot ajuta sa ajugem la adevarata noastra esenta sunt:

1. Nu vom rezolva niciodata dificultatile daca vom fugi de ele, sau daca le vom amana.

2. Putem infrunta viata curajosi si sa nu ingaduim greutatilor ce pot aparea sa ne tulbure seninatate. (Seninatatea este o atitudine mentala si nu depinde deloc de realitatea exterioara.)

3. Traim astazi. Nu in viitor, astfel sa ne lasam paralizatia de teama a “Ce ar putea fi?”
este total inutil.

4. Sa fim mandri ca existam! Sa ne amintim ca suntem unici si irepetabili!

5. Sa nu ne cladim viata pe ceilalti! Doar noi stim ce e mai bine pentru noi si ce vrem cu adevarat.

6. Sa nu ii invinuim pe ceilalti pentru problemele noastre! Putem fi constienti de contributia noastra majora la acestea si ne putem lua un feedback.

7. Sa nu ne fie teama sa traim!

Pentru a ajunge la propriul nostru eu, este necesar sa-l recunoastem, sa-l acceptam, sa-l iubim. Inteligenta intelectuala si cu atat mai putin capacitatea de a castiga bani sau putere, nu ne vor putea duce la trairea adevarata.

Tot ai citit pana aici. Zi-ne si parerea ta!

comentarii